HET BELANG VAN (VOOR)LEZEN

 

Toen je baby nog in je buik zat, maakte jouw stem hem rustig. Door voor te lezen geef je dit veilige gevoel door en maak je één op één contact. Dit is goed voor de hechting. En met de juiste boekjes, afgestemd op de leeftijd en de fase van je kind, speel je bovendien in op zijn ontwikkeling en het concentratievermogen.

Want door naar jouw stem te luisteren, leert je kind de taalklanken kennen. Dit zorgt ervoor dat hij gaat brabbelen en zelf zijn eerste woordjes en later zinnetjes vormt. Net als cijfers en vormen, die hij door samen te lezen, kijken en knutselen op een ontspannen manier leert.
Het is bovendien wetenschappelijk bewezen dat (voor)lezen goed is voor de taalontwikkeling en dat kinderen die vaak zijn voorgelezen een grotere woordenschat hebben. Ze leren anderen begrijpen en zelf goed communiceren.

De boekpakketten van WIJ Boekenplezier stimuleren zelfvertrouwen en leerplezier, de woordenschat, creativiteit, fantasie en communicatieve vaardigheden van je kind. Nu en later. Dat geef je als ouder graag mee!